Az aláírt illesztőprogramok sebezhetőségét többnyire a játékcsaló fejlesztők használják a csalás elleni mechanizmusok megkerülésére, de azt is megfigyelték, hogy számos APT csoport és a rosszindulatú szoftver – malware – programokban is egyaránt használják őket.
A videojátékok csaló kódjainak használata során a felhasználó számítógépét kibertámadások kockázatának teheti ki. Az aláírt illesztőprogramok sebezhetőségét nemcsak a játékcsaló fejlesztők használják a csalásvédelmi mechanizmusok megkerülésére, hanem az APT csoportok is.

Hacsak nem tesz meg mindent, hogy telepítse a javítást, a rendszere veszélynek lehet kitéve.  ZLoader széles körben használt rosszindulatú program többféle bűnözői hackelésben is felbukkan, a banki jelszavak és egyéb érzékeny adatok ellopására irányuló erőfeszítésektől a ransomware támadásokig. A novemberben kezdődött ZLoader kampány 111 országban közel 2200 áldozatot fertőzött meg azzal, hogy visszaélt egy Windows hibával, amelyet a Microsoft 2013-ban kijavított.

 

A Check Point Software Technologies, a kiberbiztonsági megoldások szolgáltatója 22-szer került a Gartner Magic Quadrant vezetői közé, az Enterprise Network Firewall szegmensben. A Check Point Software az egyetlen vállalat, amelyet 22 alkalommal ismertek el vezetőként a szegmensben. "A biztonsági fenyegetések kifinomultabbá váltak, és a Check Point software-nek folyamatosan javítania kell a fenyegetéselemzést, automatizálnia kell a szabályzatkezelést, és be kell vezetnie a biztonsági architektúra újításait, például a Maestro Hyperscale-t. 

A kiberbűnözőknek nem volt nyári vakációjuk. Augusztusban hacker csoportok több szervezet ellen indítottak támadásokat. A Conti üzemeltetői proaktívabbak voltak a Nokia egyesült államokbeli leányvállalata, a SAC Wireless rendszereinek feltörésében. Az ellopott információkat fel tudták tölteni a felhőszerverükre, és titkosították a fájlokat a feltört rendszerekben. Az FBI több mint 400 kibertámadáshoz kötötte Contit.

Az internet tele van tippekkel és pletykákkal arról, hogyan kell megvalósítani a vállalati védelmi rendszert, de gyakran a szándék, hogy megvédjük magunkat minden oldalról, szöges ellentét eredményéhez vezethet. Roman Bogomolov, a Check Point Software Technologies forgalmazója, a Fortis technikai szakértői vezetője öt vállalati biztonsági mítoszról beszél, és arról, hogy milyen megközelítéssel lehet valóban megvédeni a hálózatot és az eszközöket.

MINDEN HARMADIK TURISTA NEM VÉDI AZ ADATAIT NYARALÁSAIK SORÁN. Az ESET, az információbiztonság nemzetközi szakértője tanulmányt készített arról, hogy az oroszok hogyan védik az érzékeny adatokat nyaralás közben, több száz közösségi média felhasználóval készített interjú alapján.* Egy többváltozós felmérés szerint a válaszadók 30%-a nem használ semmit az okostelefonja védelmére utazás közben. A fennmaradó 70% éberebb: 

Vasziljevics Diaghilev, az oroszországi check point szoftvertechnológiák és a FÁK vezetője a vállalat fő eredményeiről beszél az új korszakunkban. Az elmúlt másfél évben sokat változott az élet körülöttünk. 2020-ban számos vállalat próbálja kitalálni, hogy mit tegyen a világjárvány, a távolságtartás és a tömeges bizonytalanság ellen. Mindenki azon gondolkodott, hogyan fogunk dolgozni, hogy szükségünk van-e irodákra vagy távoli munkaállomásokra.