Vasziljevics Diaghilev, az oroszországi check point szoftvertechnológiák és a FÁK vezetője a vállalat fő eredményeiről beszél az új korszakunkban. Az elmúlt másfél évben sokat változott az élet körülöttünk. 2020-ban számos vállalat próbálja kitalálni, hogy mit tegyen a világjárvány, a távolságtartás és a tömeges bizonytalanság ellen. Mindenki azon gondolkodott, hogyan fogunk dolgozni, hogy szükségünk van-e irodákra vagy távoli munkaállomásokra.

Egy évvel később ezek a kérdések eltűntek - de újak jelentek meg, mivel sok munkafolyamat hibrid formátumba került. És azt hiszem, ezentúl így fogunk élni és dolgozni. A közelmúltban   450 informatikai és információbiztonsági szakemberrel készítettünk tanulmányt: arra voltunk kíváncsiak, hogy a világjárvány milyen hatással van a vállalatok informatikai stratégiáira és biztonságára. A válaszadók 45%-a megjegyezte, hogy a távüzemre való átállás még mindig növeli a szervezet számára jelentett kockázatok számát. A válaszadók 70%-a számolt be arról, hogy a távelérés összekapcsolásakor a legfontosabb az alkalmazások védelme a támadásoktól és a nulladik napi fenyegetésektől. Ugyanakkor június végén a Check Point Research kutatócsoportunk csapata megállapította, hogy az orosz vállalatok elleni támadások száma 2021 januárja és májusa között 69% -kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A kiberbiztonság valóban az üzleti élet epicentrumában van: sok tulajdonos és felső vezetés csak a közelmúltban ismerte fel annak fontosságát és szükségességét az üzleti folyamatok stabilitása szempontjából. Kutatásunk szerint a támadások számának legsúlyosabb növekedéséről a pénzügyi (54%), a közüzemi (52%) és a feldolgozóipari (47%) szektor képviselői számoltak be. Nézze meg a bolygó legújabb vezető csúcstalálkozóit. Az egyik fő téma a kiberbiztonság. Ez a terület, ez a piac most nagyon aktívan fejlődik. Ezt bizonyítják a Kutatások és a Check Point Software eredményei.

Főbb számadatok

Ma a Check Point Software továbbra is ugyanolyan ütemben növekszik, mint a világjárvány előtt: tényszerűen semmi sem változott az üzletünkben. A piaci helyzetet sikeresen figyelembe véve – import helyettesítés, kötelező tanúsítás stb. – lépésről lépésre haladunk.

Oroszországban kétszámjegyű ütemben növekedünk. Az elmúlt évben robbanásszerű növekedést tapasztaltunk a professzionális szolgáltatásaink iránti keresletben. Csapatunk két mérnökből áll, akik a végrehajtásban elkötelezettek az Orosz Föderáció és a FÁK-országok területén. Most még kettőt keresünk: annak ellenére, hogy a második mérnök csak az év elején jelent meg, munkanapjai 99% -át 2021 végéig már megtervezték. Tanácsadóink-mérnökeink szükség esetén "élnek" az ügyféllel, segítenek eszközeink megvalósításában és üzemeltetésében. A FÁK-ban jelentősen növeltük a jelenlétünket: képviseleti irodával rendelkezünk a Belarusz Köztársaságban.

FSTEC minősítés megszerzése és saját gyártást is megnyitottunk Szentpéterváron.

Ebben az évben a Check Point Software csapata valami egyedit készített az orosz piacon. Ma mi vagyunk az egyetlen külföldi gyártó, amelynek megoldásait az FSTEC a műszaki információbiztonsági eszközökbe vetett bizalom negyedik szintjének megfelelően tanúsította. Sőt, mi vagyunk az egyetlen gyártója a külföldi védelmi eszközöknek, aki gyártja ezeket a tűzfalakat a saját Szentpétervári gyárunkban. A "Made in Russia" felirattal jönnek ki. Ez év január 1-jétől a teljes tanúsított vonalat csak az Orosz Föderáció területén gyártják. Ezek nagyon fontos változások, amelyeket a piaci követelményekhez igazítva hajtottunk végre. A következő tervezett lépés számunkra az, hogy csatlakozzunk az orosz szoftver- és hardvergyártók nyilvántartásához.

Partnerség Yandex. Cloud

A jelentős mennyiségű távoli munka sok vállalatot arra kényszerített, hogy felhőtárhelyre költözzenek. A Check Point Cyber Security Report 2021 szerint 2020-ban a világjárvány miatt a vállalatok azt tették, amit öt éven belül terveztek, míg a nyilvános felhőkben tárolt környezet biztonsága még mindig nagyon komoly problémát jelentett a vállalatok 75% -a számára.

Ebben az évben elindítottunk egy projektet Yandex-el.Cloud. Most már feliratkozhat termékeink megvásárlására közvetlenül a Yandex felhőben. Ez lehetővé teszi, hogy Oroszországban először a Yandex felhőinfrastruktúrájának minden felhasználója nemzetközi biztonságot kapjon.

A Check Point Software kiemelt termékei és technológiái

A Quantum, a Harmony, a Cloud Guard és az Infinity az a négy szó, amely meghatározza, hogy miből épül fel most a Check Point. Ez az általunk ma bemutatott termékek és technológiák összessége, amely közül körülbelül 97% minden ügyfél igényeit lefedi - a legnagyobbaktól a digitális születésekig.

A 450 informatikai és informatikai szakember megkérdezésével készült felmérésünk szerint az információbiztonsági szakemberek előtt álló három fő kihívás a teljesítmény skálázása (a válaszadók 46%-a ezt tudomásul veszi), az adatvédelmi és tárolási problémák megoldása (42%), valamint a munkavállalók legkülönbözőbb személyes eszközeiről történő távoli hozzáférés támogatása (40%). Ehhez az informatikai infrastruktúra minden szegmensére rendelkezünk technológiákkal és megoldásokkal. Ez a hálózatok és a felhőtechnológiák védelme, valamint a felhasználók és hozzáférésük védelme.

Szűk körökben jól ismertek voltunk a távelérési piacon – de most aktívabban szeretnénk kiemelni jelenlétünket.

Check Point Quantum

A Check Point Quantum Network Security különféle védelmet nyújt a fejlett ötödik generációs (Gen V) támadásai ellen, mind a hálózaton, a felhőn, az adatközpontokon, internetes eszközökön, illetve a távoli felhasználók esetében. A Check Point Quantum Next Generation biztonsági átjárói egyesítik a nulladik napi fenyegetésvédelmet, a SandBlastot, a hiperskálás hálózatkezelést, az egységes menedzsement platformot, a távoli hozzáféréshez szükséges VPN-t és az IoT-biztonságot.

A mai napig az új upline-ok teljes sora bemutatásra kerül: a legkisebb és legbiztonságosabb megoldásoktól a Mester szintű megoldásokig. A Check Point hardverplatform-frissítéseket is kiadott a biztonsági átjárók teljes köréhez, a Maestro orchestratorhoz, valamint a Check Point megoldások központosított kezeléséhez használt Smart-1 eszközhöz. Az adatközpontok, kerületek, irodák védelmével kapcsolatos bármilyen feladatra van megoldásunk.

Check Point Harmony

Mint mondtuk, fontos, hogy harmóniában élj a felhasználókkal. A vállalat óriási munkát végzett mind a végpontvédelem, mind a távoli hozzáférés védelme illetve integrálása érdekében az adott termék-ökoszisztémánkba. Most már a funkciók teljes portfólióját kínálhatjuk: az egyszerű feladatoktól a munkaállomások védelméig, a nagy elosztott munkacsoportok szervezéséig. A Check Point Software továbbra is vezető szerepet tölt be a biztonságos mobil otthoni munkahelyi megoldások terén. Úgy tudjuk, hogy a karanténban a munkaállomás egyszerre volt a telefon és a gyerekek tabletje, mindegy.

Check Point felhővédő

A Check Pointban megoldandó felhő ökoszisztéma meglehetősen egyszerű. Nem akarunk különbséget tenni, hogyan védjük a felhő erőforrásokat, infrastruktúrát, valamint a helyszíni erőforrásokat és infrastruktúrát. Számunkra ez ugyanaz: ahogy mondani szokták, minden felhő csak valaki más számítógépe. A mi feladatunk az ökoszisztémában jelenleg meglévő összes megoldás integrálása, a fő biztonsági problémák megoldása.

Figyelembe veszi, hogy milyen eszközöd van, ellenőrzi, hogyan van beállítva, és közvetlenül alkalmazza a védelmi technikákat, amelyek felhasználhatók az egyes pontok fenyegetés elleni védelemre.

Check Point Infinity

Egyedülálló lehetőséget kínálunk, amellyel a szegmensünkben működő más vállalatok nem rendelkeznek. Lehetőséget kínálunk a CheckPoint megoldások előfizetéssel történő megvásárlására. Az Infinity egy olyan módja termékeink értékesítésének, ahol az ügyfél egyszerűen meghatározza a munkahely költségeit, és megkapja az összes ChecPoint szoftvertechnológiát az általuk elvárt módon. Mindez egyedi fogyasztási modellel, különféle fizetési feltételekkel.

Ez egy klasszikus előfizetési modell. Tudom, hogy sokan szkeptikusak vele kapcsolatban. De most július van, Moszkvában a harmadik héten tartja az időjárás a meleget, és egy hétig minden reggel munkába menet hallgatom az autóban, hogy most még a légkondicionálókat is előfizetéssel lehet megvásárolni. A fogyasztási rendszer, amikor valamilyen dolgot részletekben fizetünk, visszavonhatatlanul belépett az életünkbe. Ugyanez az ideológia elég erősen hatással lett a finanszírozók és a vállalatok vezetőinek gondolkodásába. A vezetők most nagyon megbánóak a komoly beruházások miatt, amelyek feltételes "téglák" lettek, és nem teszik lehetővé az üzlet nagyon gyors megváltoztatását.

Az elmúlt másfél évben a vállalatok rájöttek, hogy a túlélés fő titka az a képesség, hogy gyorsan növeljék és csökkentsék hálózatuk képességeit. Az Infinity lehetővé teszi, hogy ezt tegye. Abban az időben, amikor az ügyfél használja a technológiát, fizet nekik, amikor nem használja - nem fizet. Ezenkívül az életciklus-menedzsment itt is működik, ahol figyelemmel kísérhetjük a berendezések meghibásodását vagy leszerelését, és időben kicserélhetjük azokat. Ugyanez a helyzet a licencekkel és a támogatással. Őszintén meg vagyok győződve arról, hogy most az információbiztonság a legérdekesebb iparág a technikai szakemberek számára. Még az informatikában sem olyan érdekes, bár sok trend van, sok fejlődési lehetőség, és úgy tűnik, ugyanazok a felhők és konténerek. De a biztonság olyan dolog, ami sokkal gyorsabban fog fejlődni a következő néhány évben.

Forrás: https://www.cnews.ru/articles/2021-07-26_check_point_software_glavnye_dostizheniya_