MINDEN HARMADIK TURISTA NEM VÉDI AZ ADATAIT NYARALÁSAIK SORÁN. Az ESET, az információbiztonság nemzetközi szakértője tanulmányt készített arról, hogy az oroszok hogyan védik az érzékeny adatokat nyaralás közben, több száz közösségi média felhasználóval készített interjú alapján.* Egy többváltozós felmérés szerint a válaszadók 30%-a nem használ semmit az okostelefonja védelmére utazás közben. A fennmaradó 70% éberebb: 

a válaszadók 54% -a állított be jelszót vagy ujjlenyomat-olvasót a telefonjára, 6% kétlépcsős hitelesítést használt, a felmérésben résztvevők 2% -a állított be adattitkosítást. 12-ből csak 1 felhasználó telepített vírusirtó szoftvert okostelefonjára a személyes adatok védelme érdekében.

Amikor az utazási információk tárolásáról kérdezték őket, minden ötödik válaszadó azt mondta, hogy elmenti az útlevél, a vízum, a biztosítás, a jegyek és a szállodafoglalás visszaigazolását az eszközön. A felmérés többi résztvevője arról számolt be, hogy előre kinyomtatják a fontos dokumentumokat. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy általánosságban hanyag a hozzáállás a mobil eszközön lévő információk védelméhez.

Általánosságban elmondható, hogy az oroszok mindössze 23% -a tervez nyaralást ebben az évben, a többiek még nem döntöttek (17%), vagy nem mennek sehova (60%). Az ESET széleskörű megoldások alkalmazását javasolja a személyes adatok mobileszközökön történő védelmére. A kétlépcsős hitelesítési és víruskereső szoftver segít biztosítani az okostelefon biztonságát és megelőzni a számítógépes fenyegetések negatív következményeit.

*A tanulmány a közösségi hálózatokon és a "WeESET" portálon 2020 augusztusában végzett felmérés eredményein alapul, amelyben több mint 1600 válaszadó vett részt.


Forrás: https://www.esetnod32.ru/company/press/center/eset-kazhdyy-tretiy-rossiyanin-ne-zashchishchaet-svoi-dannye-vo-vremya-otpuska/